Цената на златото в сряда сутринта леко се понижава след двудневно

...
Цената на златото в сряда сутринта леко се понижава след двудневно
Коментари Харесай

Цената на златото отново спадна под $1800 за унция

Цената на златото в сряда сутринта леко се понижава след двудневно покачване, сочат данните от днешната търговия. Пазарите чакат значима статистика в петък - данните за безработицата в Съединени американски щати за януари.

Стойността на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк понижава с 3,35 $, или 0,19%, до 1798,15 $ за тройунция.

В същото време цената на мартенските сребърни фючърси се увеличи с 0,27% до $22,657 за тройунция.

През предходните два дни златото нарастна на фона на отслабващия $, което обичайно поддържа котировките на благородния метал. През това време цената му се увеличи с общо 0,8%, до момента в който показателят на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) падна с 0,9% за два дни. В сряда доларовият показател спадна с още 0,1%.

Инвеститорите чакат данните за безработицата в Съединени американски щати през януари, които ще бъдат оповестени в петък. Анализаторите считат, че безработицата е останала на декемврийското равнище от 3,9%, а броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се е нараснал със 150 000 души. Статистиката за безработицата е значим стопански знак, който се взема поради от Федералната аварийна система на Съединени американски щати при взимане на решения за паричната политика.

" По-слаб от предстоящото отчет може да провокира пазаруване на злато, защото отслабва решимостта на Фед да увеличи лихвените проценти, въпреки и единствено леко ", споделят анализатори от DailyFX.com, представени от Wall Street Journal.

Според CME Group съвсем 90% от анализаторите чакат Фед да увеличи лихвения % през март до 0,25-0,5%, останалите чакат нарастване до 0,5-0,75%. В същото време една трета от анализаторите предвиждат, че до края на годината ставката по базовата рента в Съединени американски щати ще доближи 1,25-1,5%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР